top of page

Ventilatie

Lucht in huis blijft gezond door in alle jaargetijden dag en nacht de lucht te verversen. Dat klinkt eenvoudig. Toch is de lucht in veel huizen ongezond omdat er niet voldoende wordt geventileerd.

 

Ventilatie kost onvermijdelijk energie. Warme lucht verlaat immers het huis en frisse buitenlucht komt daarvoor in de plaats. Maar goed ventileren is essentieel voor uw gezondheid en daarom geen energieverspilling. Door slim te ventileren kunt u het energieverlies bovendien zo klein mogelijk houden. Michiels-ecobouw kan u hierbij helpen. Wij leveren verschillende soorten ventilatiesystemen die passend zijn voor uw situatie.

 

Ventilatie en bouwkundige aanpassingen

Ook kleine aanpassingen aan de woning helpen om effectiever te ventileren:

 

  • Zorg dat u uw kamers kunt afsluiten om tocht tijdens het luchten te voorkomen. Dat geldt zeker voor de keuken en badkamer. Let er wel op dat de lucht voor gewone ventilatie wél ongehinderd door het huis kan stromen, bijvoorbeeld via spleten onder de binnendeuren of door roosters in binnendeuren of -muren.

  • Zorg voor goede woningisolatie. Dat voorkomt koude oppervlakken waarop vocht kan condenseren.

  • Ventileer de kruipruimte en plaats folie om de bodem vochtdicht af te sluiten. Dan hopen schadelijke stoffen en vocht minder op in de kruipruimte en komen ze moeilijker van daaruit naar de woning.

  • Laat ernstige vochtdoorslag of lekkages snel repareren. Dat vermindert vochtproblemen zoals schimmel en materiaalrot.

 

 

Ook bij het isoleren van uw huis houden wij rekening met het belang van ventilatie. Neem contact met ons op voor gratis en vrijblijvend advies.

bottom of page