top of page

Soorten isolatie

Vloer en bodemisolatie

Mensen met vloerisolatie zijn daar erg tevreden over. Vloerisolatie zorgt voor meer comfort in huis en bespaart energie. Huizen met vloerisolatie verliezen minder warmte, waardoor de ketel minder hard hoeft te stoken. Huiseigenaren die hun vloer laten isoleren, merken dat het huis minder tocht, gelijkmatiger warm is, en dat ze geen last meer hebben van vocht vanuit de kruipruimte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het rendement van vloerisolatie is vergelijkbaar met een rente van 8 procent op een spaarrekening. Is er een hoge kruipruimte onder de vloer van de begane grond, dan is de vloer makkelijk te isoleren. Bij een lage (of geen) kruipruimte, is ook vloerisolatie mogelijk - maar minder makkelijk. 

Wilt u uw mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op.

Dakisolatie

Als uw woning een ongeïsoleerd dak heeft, gaat er via het dak veel warmte verloren. De verwarming moet dan harder werken om de woning warm te houden, wat leidt tot hogere gaskosten.

Door uw dak goed te isoleren, bespaart u per jaar ruim 450 euro aan stookkosten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat de beste manier is om het dak van uw woning te isoleren, hangt af van de situatie: is er een plat of schuin dak? Gaat het om een nieuw dak op een aanbouw, of om na-isolatie? Neem contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.

 

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een slimme verbetering voor uw huis: meer wooncomfort, lagere energiekosten en goed voor het milieu. Bovendien is spouwisolatie veel goedkoper dan u misschien denkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Die ruimte kunt u laten opvullen met isolatiemateriaal, bijvoorbeeld met piepschuimbolletjes of glaswolvlokken. Spouwmuurisolatie is interessant voor woningen die tussen 1920 en 1976 zijn gebouwd, deze woningen hebben vaak nog een niet-geïsoleerde spouwmuur.

 

Wilt u weten of spouwmuurisolatie geschikt is voor uw woning? Neem contact met ons op.

Dubbel glas en HR-glas

Ook als ramen en kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn, kan dubbel glas of hoog rendement glas al rendabel zijn. Investeren in HR++ isolatieglas levert een winst op vergelijkbaar met een rente van 7 procent op een spaarrekening. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn verschillende soorten isolerend glas, met verschillende isolatiewaarden. Wilt u de mogelijkheden bespreken en weten welke optie voor uw woning het meest geschikt is? Neem contact op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

bottom of page