top of page

Referenties

Onze klantenreviews:

Verbouwing toiletruimte

"Michiels-Ecobouw heeft afgelopen week bij ons het toilet gemoderniseerd. Het ging om het aanleggen van een hangend toilet met verborgen stortbak, aanhelen en restaureren van het antieke tegelwerk (wanden en vloer), aanbrengen van een radiator, nieuwe wasbak met kraan, nieuwe ventilatie en natuurlijk het onderliggende werk aan het riool, het water, de cv en het elektra. Opvallend was dat het bedrijf alle specialismen zelf in huis had waardoor het werk snel, efficiënt en ook zonder wachttijden plaatsvond. Hoge kwaliteit tegen een lage prijs was het gevolg.

Bijzonder vonden wij dat niet alleen gelet werd op de technische kwaliteit, ook esthetisch was het werk prima verzorgd. Het bedrijf werkte netjes en rustig waardoor wij er weinig van merkten. Voorafgaand aan de renovatie heeft Michiels-Ecobouw mij prima geadviseerd over materialen en mogelijkheden. Tussentijdse nieuwe wensen werden goed doorgesproken en direct uitgevoerd. Een flexibel, klantgericht en kwalitatief hoogstaand bedrijf." 

 

- Familie Steenweg, Schellinkhout

Toverwerk: een nieuw huis door een kleine verbouwing

"De geschiedenis van mijn huis kan haast niet Nederlandser zijn. In 1930, net buiten het centrum van Utrecht gebouwd (Tuinwijk), werd het in 1971 gesplitst en zogenaamd ruimer gemaakt. De woonkamer op de begane grond, voormaals - zoals in vroegere tijden gebruikelijk - nog van een voor-en achterkamer voorzien, werd een grote ruimte van 11 meter lang. Zo zag het huis er dan ook uit toen ik het in 2007 kocht. Ook wel mooi, met een grote serre bij de woonkamer die bij wijze van spreken direct naar de tuin overgaat. Maar hoe langer ik hier zat, hoe meer ik bedacht dat het toch eigenlijk veel praktischer zou zijn uit de ene grote woonkamer twee kleinere te maken.

Toen ik dit idee bij Michiel liet vallen, kwam hij met een geweldige ingeving: hij had nog houten panelen uit een oud huis in Amsterdam bewaard en opgeslagen. Die zouden wij kunnen gebruiken om er een oude schuifdeur van glas in lood in te zetten, passend bij het glas in mijn voorraam. Spannend! Vooral toen hij met de panelen aan kwam zetten; ik had natuurlijk geen idee hoe die eruit zagen en of die überhaupt zouden passen. Het paste! En gekker nog: toen hij de panelen provisorisch plaatste werd mij pas duidelijk hoe hoog de kamer eigenlijk is. In plaats van de ruimte kleiner te maken leek die nu juist veel groter!

Hij vroeg mij tekeningen te maken van hoe ik de panelen wilde vormgeven. Ik bedacht aan de ene kant de oude, bij de panelen behorende, kastdeuren te houden en er aan de andere kant boekenplanken in te zetten. Wat een opbergruimte ineens! Eindelijk had ik voldoende plaats voor al mijn boeken! En ja, zo werd het gedaan. Ik vond op marktplaats een schitterende glas-in-lood deur: maar helaas te kort. Michiel: 'Geen probleem! Daar zet ik gewoon een stuk aan.' Uiteindelijk werd het een schitterende toevoeging aan mijn huis die het duizend keer mooier maakt: Het is nu statiger en sfeervoller. Iedereen die binnen komt zegt: het lijkt als of het er altijd al in heeft gezeten, het is ongelofelijk goed gemaakt! Dank je, Michiel!"

 

- Prof. dr. Kati Röttger,

  University of Amsterdam

  Utrecht 

Overige referenties:

Radio-dj Patrick Kicken 

Een aanbeveling van radio-dj Patrick Kicken op zijn podcast over non-dualiteit samen met filosoof Paul Smit:

Tijdschrift Spiegelbeeld

Drie artikelen werden gepubliceerd van onze hand over alternatieve energie: nr juni, juli en augustus 2013 op http://www.spiegelbeeld.nl en een artikel over zonnepanelen.

Spiegelbeeld is een onafhankelijk en objectief tijdschrift dat maandelijks een gevarieerd aantal artikelen en vaste rubrieken publiceert over onderwerpen zoals mens & maatschappij, gezondheid, spiritualiteit, religie, natuur en milieu.

 

Vaklui bij Eco-logisch

Wij staan als vaklui op de website van Eco-logisch: https://www.eco-logisch.nl/vakluidetails.aspx?ID=217
Eco-logisch is een winkel met milieuvriendelijke producten voor in en rond het huis. 

 

bottom of page